Instalarea unui tracker GPS pe o masina

Sunt mai multe solutii pentru a instala un astfel de dispozitiv . Cele mai simple , dar si cele mai usor de sabotat sunt trackerele care se ataseaza mufei OBDII a vehiculului . O alta solutie este conectarea dispozitivului in tabloul de sigurante al masinii. Se procedeaza in felul urmator : cu ajutorul unei lampi de verificare a tensiunii sau cu un multimetru se stabileste care sigurante au tensiune permanenta si care au tensiune doar la contact ( ACC) . La una din sigurantele alimentate permanent se leaga firul + al trackerului. Acest cablu are de obicei culoarea rosie. la una din sigurantele cu tensiune pe contact se conecteaza firul ACC sau DIN1 al trackerului . Are rolul de a transmite trackerului cand sa iasa din "deep sleep" si sa inceapa monitorizarea continua.In plus conectand acest cablu se vor contoriza si orele de functionare motor. Se interzice modificarea instalatiei electrice a vehiculului si in scopul conectarii gps-ului in tabloul de sigurante se folosesc niste suporti de sigurante 

Montaj:

  1. scoateti siguranta dorita din panoul auto
  2. introduceti in locul acesteia suportul
  3. siguranta auto scoasa se introduce in suport (in dreptul acesteia)
  4. siguranta suplimentara (maxim 5A) se introduce in suport, in dreptul firului rosu
  5. conectati firele rosii dintre suport si kitul de alimentare la panoul de sigurante.

Daca nu aveti disponibil un suport de sigurante, efectiv se conecteaza cablurile gps-ului de un picior al sigurantei auto. Foarte important! Dupa scoaterea sigurantei sin slotul tabloului se vor ferifica cele doua lacasuri in care intra conectorii sigurantei pentru a se stabili care are tensiune. GPS-ul se va conecta la piciorul sigurantei FARA tensiune. In acest fel daca ar aparea un scurtcircuit siguranta fuzibila isi va indeplini functia. Aceste verificari se fac doar la sigurantele alimentate permanent . Sigurantele care primesc tensiune la contact NU se vor scoate cu contactul pus deoarece riscati avarii la anumite componente ale masinii. 

O alta varianta ar fi conectarea GPS-ului la alimentarea sistemului audio al masinii . Se detaseaza playerul si se introduce GPS-ul in spatele lui. In aceasta situatie, daca GPS-ul este foarte aproape, poate cauza interferente radioului.

GPS-urile achizitionate  vin programate gratuit pentru utilizarea in platforma zgps.ro 

Exemplu video de conectare GPS in spatele sistemului audio